W trzeciej części "takie tam z internetu" polecamy Wam głównie siebie (:D) oraz jedzenie. Nie wszyscy wiedzą na jakich kanałach jesteśmy dostępne, a informacji i zdjęć jedzenia nigdy za wiele.
Oppa na fejsie działa od początku istnienia, a posty pojawiają się prawie codziennie. Udostępniamy informacje o wydarzeniach związanych z Azją, newsy z Korei, mini poradniki językowe, ciekawostki z dram, zdjęcia z naszego codziennego życia (o ile robimy coś związanego z Azją), zdjęcia z podróży, duuuużo jedzenia i przepisów, oraz inne rzeczy, które uważamy za interesujące, a w jakiś sposób wiążą się z Koreą lub ogólnie Azją.
Zapraszamy do polubienia.
Na instagramie znajdziecie tzw. "codzienności": aktualne podróże, jedzenie, nauka koreańskiego, pisanie bloga itp.
Nasz ask.fm przechodzi naprzemienne fale popularności i zapomnienia. W tym momencie jesteśmy w fali zapomnienia, ale to właśnie przez tę platformę dostałyśmy sporo bardzo dobrych pytań, które zainspirowały nas do napisania kilku interesujących postów. Zachęcamy Was do pisania do nas zarówno na maila, jak i przez wiadomość na fb, ale to na ask.fm zostaje ślad po pytaniu, a odpowiedź jest widoczna dla wszystkich.
To tyle jeśli chodzi o Oppę. Od bardzo długiego czasu (prawie od początku istnienia) rozważamy wejście z filmikami na YT, ale nie czujemy się dobrze w montowaniu filmów, więc kolejne próby i chwile zwątpienia przed nami. W między czasie dla inspiracji oglądamy między innymi:
Bardzo dobrze zmontowane filmy instruktażowe pokazujące zarówno proste rzeczy (np.: jak zrobić kruche ciasto), jak i wymagające niesamowitej precyzji, których przygotowanie za pierwszym razem pewnie się nie uda (np.: ciastka totoro lub ciasto z czarodziejką z księżyca).
Siostra Darii uwielbia Molanga, więc może uda mi się ją namówić żeby spróbowała zrealizować ten przepis i zamieścić opis swojej próby na blogu, wtedy dowiemy się czy "normalni" ludzie też są w stanie przygotować coś takiego.
Pozostając przy jedzeniu polecam bloga Pyza made in Poland, na którego trafiłam przez instagram autorki (polubiła jedno z moich zdjęć bo było chyba mocno oznaczone jako azjatyckie #food #bibimbap #korean #kimchi ;p)
Jedzenie jest piękne, ale zazdroszczę nie tylko umiejętności zrobienia takich potraw, ale też uchwycenia ich w tak smacznie wyglądający sposób. Mam nadzieję, że zbiorę się na odwagę i spróbuję przyrządzić coś trudniejszego (zwykle wybieram rzeczy co do których nie mam obaw, że mi wyjdą). Z tego bloga dowiedziałam się też czym były te dziwne zielska, które ostatnio serwowano mi w Wietnamie. Polecam.
Na koniec wiadomość dla Warszawiaków. Na Dobrej otwiera się Min's Onigiri ! Yay! To już drugi lokal Min (pierwszy znajduje się w Poznaniu) i mamy nadzieję, że do otwarcia zostało dosłownie kilka chwil. Na pewno zdamy relację z wizji lokalnej :)
Jedzenie jest piękne, ale zazdroszczę nie tylko umiejętności zrobienia takich potraw, ale też uchwycenia ich w tak smacznie wyglądający sposób. Mam nadzieję, że zbiorę się na odwagę i spróbuję przyrządzić coś trudniejszego (zwykle wybieram rzeczy co do których nie mam obaw, że mi wyjdą). Z tego bloga dowiedziałam się też czym były te dziwne zielska, które ostatnio serwowano mi w Wietnamie. Polecam.
Na koniec wiadomość dla Warszawiaków. Na Dobrej otwiera się Min's Onigiri ! Yay! To już drugi lokal Min (pierwszy znajduje się w Poznaniu) i mamy nadzieję, że do otwarcia zostało dosłownie kilka chwil. Na pewno zdamy relację z wizji lokalnej :)
cr: Min's Onigiri |
Dajcie znać, czy Wam udało się znaleźć ostatnio coś ciekawego :)
o fajne to poleconko już sobie kliknęłam <3
OdpowiedzUsuń