10/27/2014 03:59:00 PM

Gyeran mari (계란말이)

Gyeran mari to koreański omlet podawany jako przystawka do dania głównego, albo jako przekąska na lunch. Zazwyczaj dodaje się do niego jedno lub dwa posiekane warzywa, my zdecydowałyśmy się na marchewkę i cebulę.



Przygotowując danie skorzystałyśmy z przepisu GMart International Food.



Lista zakupów (2 porcje):

  • 3 jajka
  • 1 marchew
  • 1 cebula dymka

Krok 1: Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli i wymieszać.
Krok 2: Pokroić na drobno marchew i cebulę.



Krok 3: Wlać na patelnię 2/3 jajek.
Krok 4: Na jeszcze wilgotny omlet wsypać posiekaną marchew i cebulę (można to też zrobić od razu, mieszając jajka z warzywami jeszcze w misce).


Krok 5: Zwinać omlet dolewając pozostałą część jajek w puste miejsce powstające na patelni.
Krok 6: Gotowy omlet przełożyć na deskę i pokroić w równe krążki.


Danie jest bardzo proste i szybkie. W 15 minut stworzyłyśmy przepyszny lunch.

Smacznego :) 많이 먹고!

3 komentarze:

  1. Pomysł na jutrzejsze śniadanie :) proste i szybkie, dziękuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. dajcie znać jak Wam wyszło, co dodałyście? :))

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 My Oppa's Blog , Blogger