Gyeran mari to koreański omlet podawany jako przystawka do dania głównego,
albo jako przekąska na lunch. Zazwyczaj dodaje się do niego jedno
lub dwa posiekane warzywa, my zdecydowałyśmy się na marchewkę i cebulę.
Lista zakupów (2 porcje):
- 3 jajka
- 1 marchew
- 1 cebula dymka
Krok 1: Do miski wbić jajka, dodać
szczyptę soli i wymieszać.
Krok 3: Wlać na patelnię 2/3 jajek.
Krok 4: Na jeszcze wilgotny omlet wsypać posiekaną marchew i cebulę (można to też zrobić od razu, mieszając jajka z warzywami jeszcze w misce).
Krok 5: Zwinać omlet dolewając
pozostałą część jajek w puste miejsce powstające na patelni.
Krok 6: Gotowy omlet przełożyć na
deskę i pokroić w równe krążki.
Danie jest bardzo proste i szybkie. W
15 minut stworzyłyśmy przepyszny lunch.
Smacznego :) 많이 먹고!
Pomysł na jutrzejsze śniadanie :) proste i szybkie, dziękuję :)
OdpowiedzUsuńSkorzystam! :)
OdpowiedzUsuńdajcie znać jak Wam wyszło, co dodałyście? :))
OdpowiedzUsuń